fwe3333.png

將軍澳特色飲品店「我想和你無所事事」,由本地插畫家「謝曬皮」設計logo,玩味十足。不單有人氣十足的黑糖珍珠鮮奶及水果茶,更特別推出Cupcake配梳打,可以邊飲邊吃,設計創新得意。另外,亦有多款新鮮水果榨汁,再加上由忌廉芝士打成的奶蓋,芝士味較濃!

ferw22222.png

我想和你無所事事店名就已經十分有趣味,是BEANS和謝曬皮設計師再次合作,不過今次不是散水餅而是台式飲品!而且選擇相當多元化,由黑糖珍珠、奶蓋果昔、水果茶、梳打到雪糕都有。

fdfeewwwww.jpeg

GG黑糖珍珠鮮奶-今年大熱的黑糖珍珠鮮奶,黑糖紋不算多,不過黑糖珍珠咬落彈性十足又夠入味,仲有少少焦香。最吸引的其實是個鮮奶,特別加了少少忌廉,上面再加奶蓋,搖勻飲又香又滑。

dwe2222.jpeg

Cupcake釀荔枝玫瑰梳打-外國有冬甩配咖啡,無所事事就有Cupcake配梳打,滿足大家飲完又想食的嘅願望。本身果味梳打配七彩珍珠配搭相當少見,彩色珍珠用白玉珍珠分別加藍蝶花糖漿和玫瑰糖漿浸成藍紫色同粉紅色,咬落煙韌彈牙。梳打帶玫瑰花香,加上氣泡口感相當清新。

dawq2e2222.png

與體液相近雪糕-前面分類欄寫上「無所事事限定呈獻到底係唔係唔係雪糕」,而其實是一杯非常豐富的雪糕!淺藍色是海鹽軟雪糕,配料從杯底數起有士多啤梨、餅碎、蜂巢脆餅、棉花糖、乾橙片、蛋白脆餅同酥條。海鹽軟雪糕味道帶點鹹味,所以取名與體液相近,味道同其他以甜味為主的配料相當夾。

dsadwq333.jpeg

乜得你咁馨香芋拿鐵 + 暴力般流汗味雪糕-想吃雪糕的話還有另一個吃法:於飲品上面當Topping!暴力般流汗味雪糕其實是微鹹嘅海鹽雪糕,加於飲品上面同奶蓋有異曲同工之妙,所以配搭甜味拿鐵味道會較夾。這杯香芋拿鐵是用鮮奶加自家製香芋忌廉,海鹽的鹹香可以突出芋頭的甜味。

jkhjhj2222.png

GG百香芒果-果昔主要用新鮮水果加綠茶打成,GG百香芒果飲落有一粒粒百香果籽同芒果肉,酸酸甜甜咁非常清新。最值得一讃的是上面的芝士奶蓋,是店家自己用Cream Cheese打成,同坊間用奶蓋粉整不同,影完相個奶蓋仍維持到厚實香滑。

bbhb222.png

外賣飲品可以用印上Logo嘅紙套,亦推出環保手提杯套,十分有心思,而打卡位當然是謝曬皮畫作霓虹燈。

uhuhu2223211.png

為配合業務擴展及市場需求,我想和你無所事事現誠邀有志於飲食行業發展的人仕加盟,總店將提供一站式開業前和開業後的支援服務。如欲了解加盟詳情,請立即向顧問查詢。

我想和你無所事事的媒體報導及相關資料

【openrice】謝曬皮聯乘㜺鬼飲品店 Cupcake梳打、體液雪糕咩玩法?
【港生活】【將軍澳美食】將軍澳新開玩味特色飲品店 忌廉芝士奶蓋/黑糖珍珠奶茶
【飲食男女】我想和你無所事事喫茶店

加盟「我想和你無所事事」的優勢

1. 純投資加盟形式,具備完善運作流程,沒有飲食經驗作為投資者亦可輕易上手
2. 飲品款式多元化,整體設計創新得意,適合港人風格
3. 定期推出新產品,吸引消費者光顧
4. 加盟成本較低,適合初次創業人仕
5. 所選材料每天製作,保證新鮮
6. 人力資源需求較少,加快開業速度

加盟「我想和你無所事事」條款

加盟費:$120,000 (加盟年期:3年)
有興趣可以立即聯絡Bossapp特許加盟顧問
電郵: [email protected]
查詢電話: 3708 8780

查詢「我想和你無所事事」加盟程序